Chytré hodinky potřebuje každý!

Posted on Category:Krása

Kromě toho, že jsou chytré hodinky momentálně opravdu módní záležitostí, je potřeba se také podívat, z jaké důvodu se módní záležitostí vlastně staly. Co je na těchto chytrých hodinkách unikátního, v čem se liší od klasických a proč byste je měli mít? Které jsou na českém trhu nejprodávanější, a které jsou nejlepší? Pojďme se podívat na některé důležité informace, vztahující se právě k chytrým hodinkám.

hodinky

Co jsou vlastně chytré hodinky a proč jsou tak skvělé?

Chytré hodinky, nazývané smartwatch či smart watch je vestavěným systémem v podobě náramkových hodinek. Tento náramek vám ale přináší mnohem více informací, než je čas, jeho měření a datum. Z našeho pohledu si můžeme představit chytrý telefon na ruce právě v podobě hodinek či náramku. Pokud vlastníte takové chytré hodinky, můžete s nimi volat jako z mobilního telefonu, chodí vám upozornění na textové zprávy. Na trhu se tyto chytré hodinky objevily v roce 2013 a od té doby samozřejmě prošly i tyto nové vynálezy revolucemi, které nenabízí už pouze základní funkcionality jako jednodušší mobily (kalkulačka, kalendář, překlady, hry). V tuto chvíli už běží na většině těchto hodinek mobilní aplikace, multimediální přehrávače. V páscích hodinek také můžete mít snímač pulzu či přenašeč vibrací. Tato nejlepší zařízení samozřejmě již obsahují Wi-fi přijímač, digitální fotoaparát, kameru, čtečku paměťových karet. Mimo toho samozřejmě mohou mít funkci teploměru, výškoměru, akcelormetr a další zajímavé a někdy až neuvěřitelné funkce.

mobil

Jaké chytré hodinky se nejvíce prodávají u nás?

V roce 2016 byly nejoblíbenějšími hodinkami:
•    U Watch U 8
•    Erenbach Smartwatch DZ09
•    Xiaomi Mi Band 2
Jaké jsou nejprodávanější chytré hodinky na světě?
 
I přes to, že oproti roku 2015 klesl prodej Apple Watch, stále jsou nejprodávanějšími chytrými hodinkami na světě.
 
I přes pokles oproti minulému roku jsou Apple Watch daleko před konkurencí nejprodávanějšími chytrými hodinkami. Celkové statistiky ukazují následující pořadí prodávaných značek smartwatch:

1.      Apple
2.      Garmin
3.      Samsung
4.      Lenovo
5.      Pebble
 laptop
 
Je jasné, že Apple válcuje konkurenty na trhu s chytrými hodinkami dlouhodobě! Funkce Apple Watch jsou skvělé a naprosto promyšlené, ostatně stejně tak, jako všechno, co se kdy dostalo z dílen Applu.